15:30

IFK Västerås FK P06 Lag Vit

Referat: Köping FF P06 Röd Köping FF P06 - IFK Västerås F...

Idag åkte vi till Köping för att spela i röd serie mot ett Köping som var ganska annorlunda mot tidigare. Anledningen var att man slagit ihop två lag, Köpings FF P06 och Somaliska samtidigt som några killar lämnat för det nya laget SK91.
Vi fick direkt problem med ett par av deras mycket snabba, stora och tekniska spelare som forcerade fram i mitten. Efter bara fem minuter stod det 2-0 och efter ytterligare fem minuter var ställningen 4-0 trots en fin inledning av oss anfallsmässigt där vi hade bud på flera mål. Jobbig start!

Vi kunde dock lugna ner spelet lite grand och kom gradvis in i matchen. 4-1 reducering genom inlägg och nick i mål, 4-2 på frispark och nu var vi med i matchen igen. Andra perioden blev mer tight då vi lyckades stänga ner deras anfallare på ett klart bättre sätt. Efter 4-3 reducering återigen på nick efter inlägg från höger så var vi nästan ikapp. Tyvärr får Köping utdelning strax före periodvilan till 5-3 men en bra period av oss.

Inför sista har vi ett par skador och blir tyvärr lite passiva i ett par situationer inledningsvis som ger Köping både 6-3 och 7-3 direkt och då är det naturligtvis godnatt. Killarna biter dock ihop och fortsätter ge Köping en match till slutresultatet 8-4 efter att vi fått göra sista målet efter fint inlägg från vänster och avslut i boxen. Kul!

Jag tycker vi spelar bra i anfallet när vi får tiden att behandla bollen men Köping var duktiga på att ta hand on ”andrabollen” och gjorde det svårt för oss. Sedan hade de som sagt några rejäla anfallsvapen som vi många gånger lyckades stänga ner genom bra försvarsspel och en aktiv målvakt men ett antal gånger kom de igenom.
Varmt och svettigt att spela i 27°C och stekande sol men killarna går från matchen med hedern i behåll. Idag var Köping bättre än oss men vi kommer igen!